Monday, February 05, 2007

Måndag och full fart igen


Idag måndag var Lennart, Conny och undertecknad igång igen. Riggar och vant mättes och jämfördes med måtten från SWE429. Ju mer vi mätte desto snurrigare blev vi... Till slut ringde vi Henrik Johnsson (SWE420) och frågade honom om råd. Han påpekade att det skiljer mycket på riggarna från Björndahl. Vi får antingen köpa nya vant till ett par av båtarna eller sätta vantspännarna på olika höjd. Det skiljer så mycket som 45 mm från båt till båt. Lennarts rigg skilde sig 240mm i toppvantlängd... Beroende på att hans vantinfästningar satt i jämnhöjd med förstagsinfästningen. Det finns således en hel del att göra även på riggarna för att få dem som de ska vara. Undertecknad befann sig i SWE393 ikväll och plastade fast vantinfästningar. Kletiga fingrar och dåligt minne gjorde att ingen bild togs. Det får bli nya bilder imorgon kväll när båten vänds igen. Sätter ut en bild från i går så länge. Väl mött imorgon ni som kan.

3 comments:

Anonymous said...

Verkligen kul att följa eran framfart.
Hoppas ni har många inspirerande besök på hemsidan.
Har ni någon besöks statistik?

SWE335
Hasse Malmsten

Anonymous said...

Kanske har ni redan tänkt på allt, men om inte - passa på att byta bussningarna i hylsan i roderpedistalen (där hjärtstocken sitter). På äldre båtar är bussningarna gjorda i brons, på nyare i delrin.

Hälsningar Ulf Arvidsson

Nykoping_24mR said...

Hej!

Kul att ni följer våra insatser via webben. Vi har ingen besöks statistik ännu, men jag ska försöka fixa en sådan. Jag fick delrin bussningar gjorda till SWE429 och har varit supernöjd med dem. Vi ska beställa grejer från Finland i nästa vecka och jag ska tala om för grabbarna att de behöver köpa sådana.

Hälsningar,

Lasse